|
Odbiór DVB-T Warszawa |
| Autor |
Wiadomość |
bubbek1979
bubbek1979
|
Wysłany: Nie Sty 29, 2012 2:41 pm Problemy z MUX1 i MUX3 w Wołominie
|
|
|
Czy są jakieś problemy z odbiorem MUX1 i MUX3 w Wołominie. Mam następujące spostrzeżenia i objawy w swoim TV:
- kanały z MUX2 idealny odbiór
- kanały z MUX1 i MUX2, pikseloza, przerywają, mało przyjemny odbiór, tak się dzieje od około tygodnia
Co może być tego przyczyną, czy ktoś ma podobne objawy? |
|
|
|
 |
matbla91
|
Wysłany: Nie Sty 29, 2012 9:49 pm
|
|
|
| Józek - tak, głównie z PKiN, ale swego czasu odbierało mi z jednego i drugiego. Teraz sygnał spadł do 10%, także to na pewno problem z zasięgiem. |
|
|
|
 |
krykiel
|
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 1:20 pm
|
|
|
Witam
Od 2012 roku pojawiło się kilka nowych programów.Kanały rozrywkowe jak Polo TV ,ATM,Eska TV, TTV.Niestety Żaden z tych programów nic nie nadaje .Jest tylko ciemny obraz.Czy to tylko u mnie?W sumie jest 21 programów.Tylko te wymienione nie dają obrazu.Mieszkam w Warszawie widząc PKN. |
_________________ K.R. |
|
|
|
 |
jack_top
|
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 3:42 pm A jak to chodzi na laptopie przez USB?
|
|
|
Witajcie.
Jeśli ktoś używał, proszę o odpowiedź na następujące pytanie.
Mieszkam na Gocławiu, 4te piętro, okno w odwrotnym kierunku do PKiN.
Chciałbym kupić sobie odbiornik DVB-T na USB do kompa w komplecie z małą antenką (np. coś takiego LINK ).
Czy będę w stanie odbierać kanały cyfrowe przy takim sprzęcie?
Czy będę potrzebował innej anteny zewnętrznej (siatkowej, jakiejś innej- jakiej?)?
Pozdrawiam i dzięki za każdą pomoc.
Jacek. |
|
|
|
 |
krykiel
|
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 3:46 pm
|
|
|
| Będzie odbierał.Taka antenka wystarczy jeśli będzie widziała PKN. |
_________________ K.R. |
|
|
|
 |
jack_top
|
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 4:10 pm
|
|
|
| krykiel napisał/a: | | Będzie odbierał.Taka antenka wystarczy jeśli będzie widziała PKN. |
W tym właśnie problem że i okno i strona świata to strona odwrotna od PKiN... |
|
|
|
 |
krykiel
|
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 6:35 pm
|
|
|
Może poprowadzić do sąsiada z drugiej strony bloku lub przenieść antenę na dach.
Dachowe anteny do TVB-T są w marketach.Jeśli już taką, to ze wzmacniaczem ( dla pewności.) |
_________________ K.R. |
|
|
|
 |
areknajlepszy
|
Wysłany: Pią Lut 10, 2012 12:36 pm
|
|
|
| przenies na dach |
_________________ arek najlepszy |
|
|
|
 |
jacenteusz
|
Wysłany: Sro Lut 15, 2012 7:30 pm odbiera mi tylko POLSAT HD - dlaczego?
|
|
|
Witam!
Mieszkam na Tarchominie. Parter. Okna mam na dziedziniec (patio). Dokoła blok. Mam antenę pokojową THOMSON 40 dB. Wyszukała mi tylko na kanale 29 POLSAT HD. Tylko jeden program (ale za to ostry jak żyleta ) Czy ten stan rzeczy wynika z kiepskiego usytuowania mieszkania, czy z innego powodu? I dlaczego akurat ten kanał 29 (jak doczytałem to jakiś wariant testowy - TEST 2, idzie z PKiN)
Dziękuje z góry i pozdrawiam.
Jacek |
|
|
|
 |
qaz
|
Wysłany: Nie Lut 26, 2012 7:59 pm
|
|
|
dzis zauwazylem ze pojawilo sie 15 kanalow pod nazwa TESTY TELEWIZJI MOBILNEJ...info o kanale - sygnal zakodowany.
wiadomo coz to jest?? |
|
|
|
 |
Roniq
|
Wysłany: Wto Mar 06, 2012 1:16 pm
|
|
|
| W okolicy warszawy (konkretnie Pruszków) anteny powinny być ustawione na PKiN? |
|
|
|
 |
amiron
|
Wysłany: Pią Mar 09, 2012 4:25 pm
|
|
|
ostatnio od około tygodnia nie mam Polsat HD. Straciłem ten program mniej więcej w momencie, gdy pojawiły się te kanały testowe z info "sygnał zakodowany".
Czy coś wiecie na temat Polsat HD, czyżby dobiegł końca czas jego testowania i ostatecznie został zabrany z MUX'a (obu w Warszawie).
Dodam, że mieszkam na Ursynowie i mam coś około 30 wykrytych kanałów na antenie DVB (w tym TVN HD). |
|
|
|
 |
Domel89
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Posty: 186 Skąd: Świętokrzyskie
|
|
|
|
 |
pawsli2924
Wiek: 36 Dołączył: 11 Mar 2012 Posty: 3 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
|
Wysłany: Nie Mar 11, 2012 10:57 am
|
|
|
Witam
Mieszkam w Tomaszowie Maz odległość od nadajnika ok 105km, odbiór bezproblemowy na antenie ATX wszystkie 3 MUX, jedynie MUX3 siła sygnału na poziomie 39% ale chodzi bez problemu. Także jestem bardzo zadowolony! |
|
|
|
 |
Seb83
|
Wysłany: Pon Mar 12, 2012 12:07 pm Re: Problem z odbiorem kanałów z PKiN
|
|
|
| pabeusz napisał/a: | | ghandul napisał/a: | | Witam. Od 31.12 nagle przestały odbierać wszystkie kanały poza Polsatem HD. Wielokrotnie już programowałem TV i nadal nic. Czy ktoś ma podobne problemy, czy wiadomo co jest przyczyną braku reszty kanałów? |
Mam ten sam problem. Bądź gorzej... nie ma niczego. W piątek odłączyłem zasilacz od prądu, nagle znalazło wszystkie kanały, była straszna pikseloza, ruszyłem anteną i amen.
A do połowy grudnia było cycuś.... |
A myślałem, że tylko ja mam ten problem. Z początkiem roku 2012 przestałem cyfrowo odbierać wszystkie kanały! Miszakam w Wawrze zaraz przy Wiśle. Wielokrotnie próbowałem wyszukiwać kanałów na nowo w moim TV - najczęściej pojawiał sie komunikta: "W tej sieci nie ma usług telewizyjnych". Raz w ciągu ostatnich 2 miesięcy TV wyszukał mi 12 kanałów, ale żaden nie nadawał się do oglądania (ostre zacinanie, piksele). Czy może być to problem anteny?? Bo do końca grudnia 2011 odbiór był rewelacyjny. Patrząć na wcześniejsze posty mam wątpliwości czy to tylko kwestia anteny...Pomóżcie |
|
|
|
 |
|
|