dvb sklep
Forum DVB-T Naziemna Telewizja Cyfrowa Strona Główna Forum DVB-T Naziemna Telewizja Cyfrowa
Forum o telewizji cyfrowej DVB-T w Polsce. Dołącz do dyskusji na naszym forum!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Odbiór DVB-T Białystok
Autor Wiadomość
przejazd2 

Wysłany: Sob Kwi 16, 2011 8:41 am   Odbiór DVB-T Białystok

Witam wszystkich, w tym temacie proszę wszystkich o informacje czy komuś udało się złapać jakiś sygnał mux-3 w Białymstoku.

ECL86 

Wysłany: Sob Kwi 16, 2011 9:02 am   Re: Nadajnik Białystok/Cieszyńska

przejazd2 napisał/a:
Witam wszystkich, w tym temacie proszę wszystkich o informacje czy komuś udało się złapać jakiś sygnał mux-3 w Białymstoku.

Jak dotąd nic. Wieżę na Cieszyńskiej widzę z okna.

przejazd2 

Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 9:48 am   

Jest już sygnał mux-3 w Białymstoku, sprawdzałem przed 9 z rana, z tego co zauważyłem to bez EPG, po pracy przetestuje dokładnie.

ECL86 

Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 12:52 am   

Nareszcie! Już nie muszę liczyć na DX z Łosic. Idzie bardzo dobrze z Cieszyńskiej! Jakość 97 - 98 %. Tuner Ferguson FT 8100 Hd + telewizor CRT. Antena LP z Dipola- ta mniejsza. Do wieży mam niecały kilometr.

grafik220 

Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 10:50 pm   

ECL86 napisał/a:
Nareszcie! Już nie muszę liczyć na DX z Łosic. Idzie bardzo dobrze z Cieszyńskiej! Jakość 97 - 98 %. Tuner Ferguson FT 8100 Hd + telewizor CRT. Antena LP z Dipola- ta mniejsza. Do wieży mam niecały kilometr.

Kilometr? To musisz mieć kontakt optyczny ewentualnie jakiś blok przysłania bo aż 98%? W Bielsku ładnie leci ten 38 kanał, ale u mnie tylko wieczorem, całą noc i rano. w dzień są duże trudności. Obecnie mam pełny pakiet MUX2 Łosice + MUX3 z Białegostoku. Razem 13. Tylko nie mogę złapać jakoś Swisłoczy z Białorusi na 21 kanale :-(

ECL86 

Wysłany: Pią Kwi 22, 2011 10:40 am   

grafik220 napisał/a:
ECL86 napisał/a:

Kilometr? To musisz mieć kontakt optyczny ewentualnie jakiś blok przysłania bo aż 98%? W Bielsku ładnie leci ten 38 kanał, ale u mnie tylko wieczorem, całą noc i rano. w dzień są duże trudności. Obecnie mam pełny pakiet MUX2 Łosice + MUX3 z Białegostoku. Razem 13. Tylko nie mogę złapać jakoś Swisłoczy z Białorusi na 21 kanale :-(

Tak. Jestem tak wysoko (ponad 20 m npt), że widzę wieżę nadawczą na Cieszyńskiej, tj. jej górną partię. Po planie miasta jest około 850 m w linii prostej. Do tej pory doskonale odbierałem z tej wieży analogowy TVN. Wystarczy nawet bardzo prosta pokojowa antena wewnątrz mieszkania, ale przewiduje na balkonie na stałe dać http://www.dipol.com.pl/a..._6-60_A4011.htm wymienianą już poprzednio, bo przecież będzie DVB-T w końcu z Krynic, które także widzę wychylając się z balkonu i patrząc na prawo. Odległość po mapie ok. 13 km. Za pomocą wymienianej uprzednio odbieram analogowe programy z Krynic prawie że idealnie.

Co do DX, to poniżej ATX chyba nie należy schodzić. I to na wysokim budynku.

heros40 

Wysłany: Sro Maj 11, 2011 7:03 pm   

a Miastkowo jako anteno

karino3 

Wysłany: Nie Maj 29, 2011 10:15 pm   

Witam mam taką antenę http://allegro.pl/antena-...1620267419.html

mieszkam w Monkach czy będę mógł odbierać

Jacus 

Wysłany: Pią Cze 03, 2011 1:45 pm   

Witam!
A ja odbieram na Narewskiej, blok przy II Lo na takiej antenie :D

http://allegro.pl/show_item.php?item=1614962277

nie podam jaki poziom sygnału bo w tv nie mogę tego znaleźć (pewnie nie ma)
na razie śmiga ;)

karino3 

Wysłany: Wto Cze 07, 2011 6:34 pm   

Witam mam telewizor TV LCD LE40C650 samsung jak go ustawić żeby oglądać cyfrowe naziemne w menu telewizora wybieranie kraju jest wprowadź kod pin ale jaki jestem zielony wiec jak wiecie to pomóżcie

spide 

Wysłany: Sro Cze 08, 2011 6:09 am   

Kod pin jest to przeważnie 0000.

krzysiekbialy 

Wysłany: Sro Cze 15, 2011 7:20 pm   

Witam!
Również posiadam TV Samsunga jak podany wyżej LE40C650 i zrobiłem to w ten sposób że wszedłem w Menu-(niżej strzałką w ) antena- tu oczywiście naziemna (zmiana z kablówki jak ktoś miał ustawine)-natępnie niżej w ustawienie ręczne- tu oczywiście w KANAŁY CYFROWE- ustawiłem kanał 38 :!: i na dole szukaj :razz: Oczywiście jak nic nie znajdziecie nie ma co się przejmować ja mieszkam na Waszyngtona więc na Cieszyńską mam...rzut kamieniem :roll: a u was może trzeba poprawić antenkę i tez sie znajdzie sygnalik :lol: Oczywiście jest jedno ale mianowicie do TV podłączyłem kabel koncentryczny długości 2 metrów z końcówka odizolowanego przewodu na długości ok.3-4 cm :grin: a u was może trzeba bedzie jakąś zwykłą antenke zamocować...

michael_1234 

Wysłany: Czw Lip 14, 2011 9:33 pm   

Działa MUX-2 na 650kHz, ale to chyba jakieś testy były.
Ostatnio zmieniony przez michael_1234 Nie Lip 17, 2011 12:31 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Rocks 

Wysłany: Sob Lip 16, 2011 11:11 pm   

Mieszkam na ulicy Grottgera i kablem antenowym z anteny zbiorczej na dachu bloku (stary blok, jest gniazdko) odbieram telewizję cyfrową jednak coraz częściej obraz się psuje (piksele poziome, obraz staje, przerywa) natomiast telewizji analogowej praktycznie nie da się oglądać.
Podpowiedzcie jaką antenę kupić, bo chyba bez tego się nie obejdzie. Pokojowa wystarczy?

relion 

Wysłany: Nie Lip 17, 2011 3:18 pm   

witam wszystkich mam pytanie czy ten mux 3 w końcu dziala czy nie bo u mnie wyszukuje tylko programy z mux 2 i mam sile i jakos bardzo dobra

Odpowiedz do tematu