|
Odbiór DVB-T Białystok |
| Autor |
Wiadomość |
sasukepl
|
Wysłany: Czw Gru 01, 2011 10:00 pm
|
|
|
| kawkaman napisał/a: | | sasuke a jaki to jest laptop ma obsługe hd?? |
Tak mój laptop wspiera HD. |
|
|
|
 |
goodmorning
JA
|
Wysłany: Nie Gru 04, 2011 4:52 pm Re: Naziemna Telewizja Cyfrowa
|
|
|
| fala21 napisał/a: | Witam. Mieszkam blisko centrum Białegostoku (os. Białostoczek) i mam taką antenę:
allegro.pl/antena .
Obbiera mi tylko 6 kanałów TVP. Wie ktoś może co zrobić żeby znaleźć wszystkie kanały? |
Mam pytanie: jak w tej chwili z odbiorem DVB-T na naszym osiedlu?
Czy coś się zmieniło? |
|
|
|
 |
mr_d3a7h
|
Wysłany: Nie Gru 04, 2011 9:45 pm
|
|
|
osiedle Piasta, ulica Chrobrego 1C;
antena ta z zestawu poniżej (ta teleskopowa - czarna):
(© AREST.pl 2010. All rights reserved.)
telewizor Philips 32 PFL 5406 H 58 z tunerem DVB-C i DVB-T;
antena skierowana na Skorupską daje mi "wszystkie" jedynki, natomiast na Real daje TVNy itp... ten pierwszy kierunek to pewnie Krynice, a ten drugi - ściąga mi aż z Łosic?
Skoro na Cieszyńskiej jest również nadajnik emitujący mux 2 i 3, to z jakiego powodu odbieram tylko "jedynki"?
dodam tylko, że na tym samym zestawie, na ulicy Wyszyńskiego (wieżowiec, 6 piętro) ściągało mi wszystkie programy...
jaką antenę najlepiej wziąć na parter, aby zebrała wszystkie dostępne programy?
i na koniec najciekawsze:
Antena NETUS do WIFI - na tym odbierało mi również "jedynki"
(kawałek miedzi we wtyk RSMA anteny i w kabel antenowy marki Hama i antena wifi zmieniła się w antenę tv ) |
|
|
|
 |
kawkaman
|
Wysłany: Czw Gru 08, 2011 8:50 pm
|
|
|
| osiedle wyzyny odbieram14 kanałów |
|
|
|
 |
alanya
|
Wysłany: Pią Gru 16, 2011 7:50 pm Re: Odbiór DVB-T Białystok
|
|
|
na Wysokim Stoczku bez problemu odbieram sygnał mux-3, mux-2, tylko nie rozumiem dlaczego mux-1 działa w połowie |
|
|
|
 |
karino3
|
Wysłany: Pią Gru 16, 2011 9:18 pm
|
|
|
| Witam a jakim cudem ty masz mux-1 |
|
|
|
 |
alanya
|
Wysłany: Wto Gru 20, 2011 9:36 pm
|
|
|
| nie znam się na tym zupełnie, ale działa, do tego nie wiem skąd ale TV ściąga mi "polonie" |
|
|
|
 |
alek67890
|
|
|
|
 |
grabtom
|
Wysłany: Sob Gru 24, 2011 1:38 pm
|
|
|
Ja jestem mile zaskoczony. Wczoraj podłączyłem nowy TV do anteny siatkowej ze wzmacniaczem. Coś w tym stylu:
Odbieram oba MUX2 i MUX3 bez problemów. Z Cieszyńskiej jest trochę gorszy sygnał, ale odbiór jest bez zarzutu.
Trasa do nadajników wygląda tak:
Białystok - Cieszyńska ok. 37km
Krynice ok. 39km
Dodam jeszcze, że na antenie pokojowej z wzmiacniaczem bez probleemu łapię kanały cyfrowe z Krynic. Antena tego typu:
Ogólnie jestem bardzo mile zaskoczony DVB-T, bo wszystko chodzi jak trzeba. Na tych samych antenach analog odbiera bardzo słabo - TVP 1 praktycznie nie da się oglądać, a TVP2 i Info dźwięk ok, obraz lekko śnieży. |
|
|
|
 |
dzejzon
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 7:05 pm
|
|
|
| Witam mieszkam na osiedlu Białostoczek (obok kościoła ) chciałem kupić antenę pokojową ale nie wiem czy będzie mi działała może ktoś mi doradzić jaką mam kupić ? |
|
|
|
 |
krupek
Kacper
|
Wysłany: Sro Sty 18, 2012 9:25 pm
|
|
|
| dzejzon napisał/a: | | Witam mieszkam na osiedlu Białostoczek (obok kościoła ) chciałem kupić antenę pokojową ale nie wiem czy będzie mi działała może ktoś mi doradzić jaką mam kupić ? |
ja wykorzystałem kabel antenowy i wieszak na ubrania(przeczytałem o tym na forum) wystawiłem to na balkon i na osiedlu Słoneczny Stok odbieram Mux2 i Mux3 jakość sygnału 100 % siła sygnału 90-96% TV panasonic viera TX-P42C3E |
_________________ Jazda na etezecie jest najlepsza na świecie!!! ;D |
|
|
|
 |
Kamilx
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Sty 2012 Posty: 15 Skąd: gmina Hajnówka
|
Wysłany: Sro Sty 25, 2012 4:41 pm
|
|
|
| Dziś do 12 były testy MUX1 z Białegostoku. |
|
|
|
 |
nr-x
Nr-X
|
Wysłany: Pią Sty 27, 2012 10:04 pm
|
|
|
| Witam. Chciałbym się dowiedzieć jakie MUX-y łapie w okolicy Suchowoli może ktoś wie? U mojej babci na Panasonic Viera odbiera w Karpowiczach MUX2. Chciałbym wiedzieć bo kupiłem: http://allegro.pl/tuner-t...2029178636.html i niewiem czy trzeba bedzie podłączać jakąś lepszą antene niż ta z zestawu. Z góry dzięki za odpowiedż. |
_________________ DVB-T |
|
|
|
 |
kamila
|
Wysłany: Sob Lut 04, 2012 8:23 pm
|
|
|
| a jak jest na nowym miescie ? mam zakupiony telewizor z mpeg 4 i antene . ustawialam kilkarkotnie kanały i nic nie dziala. |
|
|
|
 |
lukaszpro
|
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 7:51 am
|
|
|
| Witam mieszkam na osiedlu Dojlidy w Białymstoku koło ulicy Sokolej dziś zamierzam pojechać po antenę i dekoder (mam stary telewizor) jaki sprzęt polecacie mam do wydanie 300zł i jak z odbiorem? Nie znam się na tym - proszę o pomoc |
|
|
|
 |
|
|